Írás és írók book tag

szeptember 30, 2018

Sziasztok! :)

(Gyors helyzetjelentés:
Sajnos a tervezett bejegyzés-gyakorítás, amit augusztusban szövögettem inkább ritkításba csapott, mint láthattátok. Szeptemberben majdnem minden hobbim erre a sorsra jutott, a jó hír viszont, hogy kezdek kijönni az olvasási válságból és jó pár félkész bejegyzés vár a végső simításokra, még nyárról, amiket szeretnék úgy megosztani, hogy minden hónapra jusson legalább három. Köszönöm az eddigi türelmeteket, októbertől új lappal nyitunk, de hogy a szeptembert se temessük el teljesen, jöjjön egy book tag!)

Anna kihívott egy újabb tagre, ami már a nevéből is kedvemre való volt, mert mi az, amit egy moly hasonló szenvedéllyel szerethet, mint az olvasást? Nagy valószínűséggel az írást.
Esetemben ez abszolúte igaz, úgyhogy most jól megválaszoljuk az alábbi hét, íráshoz kapcsolódó pontyot.

Első vázlat - Egy könyv vagy sorozat, amit még nem olvastál:

Lesz mit olvasni... :D
Harry Potter. Tudom, tudom, nem egy tipikus sorozat, ami kimarad egy könyvmoly életéből,  de belőlem sok népszerű franchise nemrég kezdett érdeklődést kiváltani. Most az angolom fejlesztésére szeretnék megismerkedni ezzel a világgal, egy jó barátom kölcsön is adta az ő példányait. Az első részről mindenképp lesz értékelés és kis beszámoló arról, hogy boldogultam az első idegen nyelvű olvasásommal. 

Második vázlat - egy könyv vagy sorozat, amit második olvasásra már nem szerettél annyira:
Bár lelkes rajongója vagyok, másodjára mégiscsak több problémám akadt az Áramlatokkal. 
Ellenben a legutóbbi bejegyzésemben emlegetett Khedrynnel csak még közelebb kerültünk egymáshoz. Nem olvasom el többet és ez így is marad :D 
Just kidding*

Végső vázlat - Egy könyv vagy sorozat, amiért sokáig odavoltál:
Chuck Wendig Utóhatás-trilógiája az a sorozat, amiért a legrégebb óta vagyok oda töretlen lelkesedéssel. Megosztó egy sorozat, de egy későbbi bejegyzésben kifejtem, mi fogott meg ennyire benne.

A karakterek halála - Egy könyv vagy sorozat, amit megsirattál:
Ilyen a múltkoriak óta se volt még, de állítólag az a hőn áhított A változások kora pályázik rá. Majd meglátjuk, milyen sikerrel.

Lyukak a sztoriban - Egy könyv vagy sorozat, amiben csalódtál:
L. J. Wesley: Egy űrállomás-takarító naplója - A teljes történet.
Nagyon tetszett az alapötlete és egy-két idézet, de olvasás közben jó pár zavaró hibát fedeztem fel, és ez be is kapcsolta a kritikusabb énem. Itt bővebben olvashatsz az érzéseimről a könyvvel kapcsolatban.
Ez így alakult, viszont, ha az olvasási válság felhői elsodródnak melegebb vidékre, sort fogok keríteni komolyabb hangvételű írására, a Brooke: A testem a börtönöm c. könyvre.


Írói válság - Egy könyv vagy sorozat, amit sosem fejeztél be:
Jonas Jonassontól A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt. Máig benne van a könyvjelző valahol száz és százötven oldal között. Fogalmam sincs, miért alakult így a kapcsolatunk, de nem merek újra belevágni. 
P. s. Ne kérdezzétek, molyon miért jelöltem olvasottnak. Sajnos nem az.

Visszajelzés - Egy könyv vagy sorozat, amit bárkinek ajánlanál:
A bárkinek szócska miatt nehéz lenne megmondani... minden sokat emlegetett kedvencemmel érdemes egy próbát tenni, ha felkeltette az érdeklődéseteket. Remélhetőleg az olvasáshoz visszatérve újabbak is kerülnek majd a listára (egy Harry Potter? ;))

*csak viccelek

You Might Also Like

0 megjegyzés

Molyon is fent vagyok ;)

Keress a Facebookon ;)

Heti népszerű